VIDEO Zoologisk have får MSC-mærkning

Sælerne i en zoologisk have i den svenske hovedstad, Stockholm, spiser udelukkende sild, der er fanget bæredygtigt. Og dermed er ”Skansen” blevet MSC-mærket.
Skrevet af Camilla Dam
13. maj 2015 10:46

Den svenske zoo er gået målrettet efter den certificering, som er en del af den gamle haves mål om at tilpasse sig miljøet både i forhold til energieffektivisering, affaldshåndtering og forurening i det hele taget.

- Vi er meget glade for, at vi er kommet så langt. Sæler er en vigtig del af Østersøens dyreliv, og det føles fantastisk, at vi er begyndt at servere bæredygtigt fangede sild for dem, siger Skansens miljøkoordinator, Tommy Lambrell til msc.org.

Læs også Grønlænderne vil have flere fisk MSC-certificeret

 

Haven har effekt på havet
Marine Stewardship Council, som står for MSC-mærkningen, sætter pris på den opmærksomhed, den svenske zoologiske have skaber for det bæredygtige fiskeri.

- Nu opdager dyreelskende mennesker, at miljømærkningen har en positiv indflydelse på oceanerne. Jo flere, der vælger at købe MSC-mærkede fisk, des bedre for livet i havene, siger Christoph Mathiesen, leder af MSC’s østersøregion.

Det er ikke kun sælerne, der får glæde af de miljørigtige sild, restaurant Gubbhyllan i den store park er ligeledes blevet MSC-certificeret.

På disse kanter vælger sælerne selv, hvad de spiser til frokost, men dykker de efter rejer, så er de også MSC-mærkede.

Læs også Naalakkersuisoq: Hellefisken skal MSC-certificeres engang