Zombier på gaden i Nuuk

Fredag lige over middag vil indbyggerne i Nuuk kunne lægge øjne til et meget usædvanligt syn. En stor samling zombier vil vandre gennem byen, og i Katuaq vil de lave en kort udstilling af levende døde. Zombierne er kun deltidszombier og går normalt på GU i Nuuk.
Skrevet af Peter Troelsen
01. november 2012 04:50

Ideen med zombiewalks stammer fra USA og det er første gang at traditionen lanceres her i Grønland. Initiativet er taget af et par lærere fra GU, hvor det er blevet til et tværfagligt projekt. Tidspunktet er velvalgt, så tæt på Allehelgensaften som overhovedet muligt. I USA kaldes denne aften Halloween, og i de senere år er den tradition kommet til andre dele af verden.

-I USA er det via nettet, man kalder sammen til zombiewalk, men vi har valgt at gøre det på en lidt anderledes måde her i Nuuk. Vi har planlagt det gennem længere tid og brugt det i undervisningen. Et tværfagligt projekt hvor kemi, engelsk, billedkunst og mediefag arbejder sammen om projektet. Det er blevet til en zombiewalk, hvor vi håber at kunne skabe lidt opsigt rundt omkring i byen, fortæller en af initiativtagerne til zombiewalken Chris Paton, der er underviser på GU i Nuuk.

Arrangementet på GU er for alle tre årgange på skolen. Mest af alt er arrangementet et ryst-sammen arrangement, der bringer et bedre kendskab til hinanden for alle skolens elever, og de godt 70 deltagende elever er fra alle skolens tre årgange. Derudover er der fire lærere, der er med i selve arrangementet.

-Vi har fået et godt resultat ud af vores lille projekt, og eleverne har fået bedre kendskab til hinanden på tværs af klasserne. Deltagerne har også fået noget ny viden om zombier. Vi har set og analyseret zombiefilm, og vi har læst en del litteratur om emnet, bl.a. Edgar Allan Poe. Desuden har vi prøvet at finde ud af, hvor tankerne om zombierne kom fra, og meget tyder på, at de har rødder helt tilbage til slavetiden, fortæller Chris Paton til knr.gl.