Zacharias Kunuks film bliver vist som en af de specielt udvalgte film ved den meget prestigefyldte Toronto International Film Festival.

Zacharias Kunuks film bliver vist på international filmfestival

Inuitfilm-instruktøren Zacharias Kunuk er blevet inviteret til at vise sin nye film ved Torontos internationale film festival.

Zacharias Kunuks film, "En Dag i Noah Piugattuks Liv", bliver vist som en af de specielt udvalgte film ved den prestigefyldte Toronto International Film Festival nu i september.

"En Dag i Noah Piugattuks Liv" finder sted på den nordlige Baffin Ø og er filmet samme sted, hvor den rigtige historie fandt sted i 1961.

Filmen handler om Noah Piugattuk og en nomadisk gruppe inuit, som boede der og jagede med hundeslæder, helt ligesom Inuit havde gjort det i flere hundrede år, og som Noahs familie gjorde da han blev født i år 1900.

Men så ankommer en hvid mand, kaldet "Boss" eller "Chefen", til fangernes lejr. Han er udsendt af den canadiske regering for at overbevise disse inuit om at flytte til en større by og opgive deres traditionelle liv som fangere.

Filmen handler om dette skæbnesvangre møde og dets alvorlige konsekvenser for fangerne. Filmen er historisk korrekt, fordi det var i de år, at meget store omvæltninger i samfundet kom til Arktis.

Zacharias Kunuk er kendt for i sine film at vise det traditionelle Inuitliv, som det virkelig var.

Filmen fik international premiere under Venedig Filmfestivalen i maj, men premieren i Toronto er speciel, fordi filmens tema rammer det canadiske samfunds stigende erkendelse af de store uretfærdigheder, som landets oprindelige befolkninger blev udsat for op igennem det 20. århundrede.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt