Yderligere tre smittede i Upernavik

En person blev i går torsdag testet positiv for covid-19. I dag fredag har man fundet yderligere tre smittede. To af dem er nære kontakter til den smittede. Den ene har ikke haft kontakt, derfor er smitteopsporing i gang.
Smitteopsporingen i Upernavik har desuden vist, at der har været smitte under en privat sammenkomst i Tasiusaq, og alle gæster, som Coronasekretariatet er bekendt med, er ved at blive kontaktet. Foto © : Kathrine Kruse
Skrevet af Malik Brøns
23. juli 2021 18:42

Der er yderligere tre smittede i Upernavik. I alt er der nu fire smittede.

To nære kontakter til den smittede person i Upernavik er i dag blevet testet positive for Covid-19, og de har de har været i karantæne siden i går. Den tredje smittede har ikke haft direkte kontakt til dem. Smitteopsporingen er i gang.

Smitteopsporingen i Upernavik har desuden vist, at der har været smitte under en privat sammenkomst i Tasiusaq, og alle gæster, som Coronasekretariatet er bekendt med, er ved at blive kontaktet.

LÆS OGSÅ To nye smittede torsdag: En i Qaqortoq og en i Upernavik

Det skriver landslægeembedet i en pressemeddelelse.

Alle i Tasiusaq tilbydes at blive testet i morgen lørdag fra klokken 12:30 i Servicehuset.

Borgere i Upernavik med symptomer tilbydes også testning lørdag den 24/7-2021 med tidsbestilling ved at ringe til Sundhedscentret på 96 49 13 mellem kl. 9.00 og 12.00

Alle der møder op til testning bedes bære mundbind og holde afstand.

Nære kontakter i karantæne

Nære kontakter uden symptomer skal gå i karantæne, indtil de testes negative syv dage efter, de sidst har været udsat for smitte.

Alle opfordres til at begrænse deres færden og til at holde antallet af nære kontakterne til så få som muligt.

Samtidig opfordres alle borgere til at være opmærksomme på symptomer og huske de generelle råd.

Hold afstand, god håndhygiejne, nys/host i ærmet og gå i karantæne og bliv testet, hvis du udviser symptomer på Covid-19 eller har haft kontakt til en smittet.