WWF ændrer syn på hellefisken

Hellefisken var i risikozonen for at komme på en rødliste over udsatte dyrearter, men nu er faren drevet over.
16. juni 2014 10:08

Verdensnaturfonden, WWF, i Danmark, har nemlig besluttet, at hellefisken ikke skal på deres såkaldte rødliste til forbrugerne alligevel.

WWF udgiver på onsdag sin fiskeguide, der er en guide til forbrugerne til ansvarlig fiskeindkøb.

- Ved hjælp fra eksperter og i dialog med blandt andre KNAPK har vi foretaget en tilbundsgående vurdering af hellefiskfiskeriet. Hovedkonklusionen er, at det indenskærs fiskeri, selvom der er problemer med forvaltningen, er ganske skånsomt mod miljøet, siger generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg.

Næste skridt er for WWF's danske kontor at overbevise andre landes afdelinger af WWF - heriblandt Schweiz - om at man ikke behøver at være nær så bekymret for at købe grønlandsk hellefisk.

KNR har fortalt, hvordan WWF's skepsis over for hellefiskefiskeriets praksis langsomt er blødt op over de sidste måneder.

Men den grønlandske hellefisk er stadig på WWF's gule liste, hvor forbrugerne opfordres til at udvise en sund skepsis over for fiskens oprindelse. Miljøorganisationen har nemlig stadig tænkt sig at holde et vågent øje med artens velvære.

- Vi er nervøse for, at hellefiskene i Diskobugten bliver mindre og mindre, men det betyder ikke, at vi vil fraråde forbrugerne at købe hellefisk derfra. Men vi håber da, at hellefiskene igen bliver større og bliver forvaltet bedre, for eksempel ved at sikre en MSC-certificering, siger Gitte Seeberg.