Westrip går fra Kvanefjeldsprojekt

De to selskaber, der står bag mineprojektet i Kvanefjeldet ved Narsaq, er blevet så uenige, at den ene part nu er gået ud af samarbejdet.
Skrevet af Karsten Sommer
07. juli 2010 08:05

Det er selskabet Westrip, der sammen med Greenland Minerals and Energy står for Kvanefjeldsprojektet, der i sidste uge er trådt ud af den joint venture-aftale de to selskaber har.

- Vi har fået nok. Nu går vi vores vej, og joint-venture-aftalen er slut, siger Westrips chef Greg Barnes til AG.

Bruddet kommer efter en række samarbejdsproblemer i den seneste tid, der blandt andet førte til at Westrips repræsentant i Greenland Minerals and Energys bestyrelse, Hans Kristian Schønwandt tidligere på året trak sig ud af bestyrelsen, med den begrundelse at Westrip i tre år ikke havde kunnet få konkrete data om Kvanefjeldsprojektet.

Formanden for Greenland Minerals and Energys grønlandske afdeling, Lars-Emil Johansen, afviser at Westrips ophævelse af joint-venture-aftalen får betydning for selskabets arbejde.

- Det er en sag mellem aktionærerne, siger han til AG.

Westrips Greg Barnes er heller ikke glad for den omdiskuterede meningsmåling om befolkningens holdning til mineprojektet i Kvanefjeldet:

- Jeg bryder mig ikke om at man på den måde lægger pres på politikerne omkring ændring af Grønlands uranpolitik, siger Greg Barnes til AG.