Weekenden var våd, og vandet sev ind i den nye lufthavn

Weekendens våde vejr betød, at der igen kom vand ind i den nye lufthavn i Nuuk. Greenland Airports erkender, at der har været flere bump på vejen end forventet ved byggeriet.
Flere af facadepladerne er taget af lufthavnsterminalen igen, fordi de ikke er tætte, så de skal skriftes. Foto © : Christine Hyldal/ KNR
27. august 2024 11:43

Lige for tiden skal du som rejsende fra Nuuks nye lufthavn væbne dig med tålmodighed. Og den seneste weekend var ingen undtagelse.

Både vand og IT nedbrud gav nemlig problemer for weekendens rejsende. 

Regnen i weekenden betød nemlig, at der kom vand ind flere steder i lufthavnen, fordi man lige nu arbejder på at udbedre ‘konstruktionsmæssige ting’, der blev påpeget tidligere på året.

Arbejdet med at udbedre betyder, at terminalen mangler facade flere steder, og flere steder viste bygge skønnet tidligere på året, at overgangen mellem vinduer og facadeplader er utæt.

Derfor kan der lige for tiden trænge vand ind, når det regner, fordi udbedringen endnu ikke er færdiggjort. 

Det skriver Greenland Airports i en mail til KNR.

Arbejdet og den blottede facade betyder også, at der er materialer, der skulle være beskyttet af facadepladerne, som skal udskiftes, fordi de har taget skade af vand i en periode.

Greenland Airports forventer dog, at terminalen er færdigbygget og helt tæt i løbet af de næste måneder, skriver de.

En ulykke kommer sjældent alene

Samtidig med, at vandet sev ind ad sprækker og dryppede fra loftet, blev lufthavnen også ramt af et IT nedbrud, fordi der var fejl ved Tusass. Derfor røg forbindelsen midlertidigt, forklarer Greenland Airports i mailen.

Den ekstra tålmodighed, som passagererne også skal pakke lige for tiden, skyldes, at lufthavnen er åbnet tidligt for at identificere alle ‘børnesygdommene’, der bliver synlige, når den bliver brugt for alvor.

- Det har hele tiden været planen at åbne ‘tidligt’, så der var tid til indkøring, så vi kan åbne for den internationale trafik 28. november i en lufthavn, hvor forbedringer og tilretninger er på plads - ligesom bygningen også står fuldt færdig, skriver Greenland Airport. 

De erkender, dog, at der - ligesom i så mange andre byggeprojekter - har været bump på vejen, og at der har været flere bump på vejen end forventet.