Voldtægtsforsøg, undsætning og husspektakler

Politiet i Nuuk har i den forgangne uge haft travlt med stort set alle former for politiforretninger. Værst var 3 voldssager, et voldtægtsforsøg, der heldigvis mislykkedes, og en undsætning af tre fritidsjægere.
Skrevet af Peter Troelsen
04. december 2013 09:07

De tre jægere, der havde været på alkejagt, havde mistet orienteringen, da de blev overrasket af ualmindeligt kraftig snefygning. Jægernes navigationsudstyr var løbet tør for batteri, så ordensmagten måtte rykke ud for at undsætte de tre jægere. Ved hjælp af politikutteren Sisak fandt politiet frem til de nødstedte jægere og fik dem bragt sikkert i land.

En mand gjorde torsdag middag et forsøg på at fastholde og afklæde en kvinde ved Blok O, men kvinden satte sig så kraftigt til modværge, at manden måtte opgive sit forehavende. Derefter stak han af, men da kvinder et par dage senere igen løb på manden, fik politiet anholdt ham. Han står til senere retsforfølgelse.

Der har også været tre sager om vold. En om vold mod et spædbarn, en med vold mod tjenestemand og endeligt et groft voldsoverfald. I sidstnævnte sag blev gerningsmanden fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han tilbageholdt i politiets varetægt i yderligere tre uger.

Ellers har politiet været rykket ud til hele 17 husspektakler, hvoraf to var med børn, 5 berusere, 2 gange værtshusuorden, en tilfælde af gadeuorden og fire selvmordstrusler. Endeligt medvirkede politiet ved en tvangsindlæggelse på psykiatrisk afdeling A1.