Voldsom storm raser i Sydgrønland

Julevejret viser sig ikke fra sin blide side i Narsaq og resten af Sydgrønland i øjeblikket med vindstød af orkanstyrke, og det har flere borgere mærket.
Skrevet af Merete Lindstrøm
27. december 2017 11:36

Det har været en voldsom nat i området omkring Narsaq, hvor nogle borgere er blevet vækket af stormvejrets rasen.

- Vores lille Piaggio trehjulede bil var væltet og det ene vindue smadret.  Og lidt senere begyndte vinduet at gå i stykkker.

Vinduet, som Stina Hansen fortæller om, er et stort termovindue i stuen med flere lag glas. Da det første lag blev smadret gik Stina og hendes mand i gang med at tape vinduerne til og flytte møbler og indbo væk fra vinduespartiet i tilfælde af, hvis det andet lag ikke ville holde.
- Vores julepynt og alt hygge i stuen er total væk, fortæller Stina Hansen som bor i Narsaq.

Har aldrig oplevet lignende

Hun blev meget forskrækkket, da hendes mand vækkede hende lidt efter midnat, og vinduerne var ved at gå fra hinanden i parrets stue.

- Jeg tænkte, hvad skal jeg gøre, hvis den går helt gal med hele vinduet. Hvem skal vi tilkalde, siger Stina Hansen.

Politiet oplyste kl 9.00, at der var lidt mere ro på, men at der fortsat er stormvarsel, og ifølge Stina Hansen er det ikke bare en hvilken som helst storm, der er forbi den sydlige del af landet i øjeblikket.

- Jeg tror, det er den værste orkan, jeg har oplevet her i  mit liv, siger hun, og bakkes op af Johan Henningsen fra Radio Narsaq, der i sine 17 år i Narsaq ikke har oplevet noget lignende.

Han fortæller, at han har set flere biler med smadrede ruder og at taget på Hotel Narsaq er ved at løsne sig.

Det bliver værre igen 

Politiet i Narsaq oplyser, at der endnu ikke er nogen, der er kommet til skade, men at de har fået meldinger om, at et stillads er væltet ved skolen, hvor der er gang i reparation af taget. Andre steder er der store containere, der har rykket sig og er væltet.

Politiet beder folk om at færdes med forsigtighed og være varsomme, da det forventes at blive endnu værre med vindstød op imod 50 meter i sekundet i løbet af dagen. 

KNR har været i kontakt med borgere, der fortæller, at man også i Narsarsuaq, Igaliku, Qaqortoq og Qassiarsuk har mærket til den voldsomme storm, og politiet beder i en pressemeddelselse borgere og virksomheder i hele området om at sikre effekter og både, der kan blæse væk. De opfordre desuden til, at man bliver indendøre, når stormen er på sit højeste.