Voldgiftssag om vandkraftværk i 2011

Nukissiorfiit forventer, at voldgiftssagen i forbindelse med byggeriet af vandkraftværket i Qorlortorsuaq begynder næste år. Begge parter vil kræve ekstraregninger i millionklassen.
Skrevet af Oline I. Olsen
30. marts 2010 14:51

Nukissiorfiit og Energikonsortiet I/S vil kræve ekstraregninger i millionklassen af hinanden, når voldgiftssagen om byggeriet af vandkraftværket i Qorlortorsuaq går i gang.

- Status er, at vi stadig har brevvekslinger imellem parterne om sagens fremstilling. Vi regner med, at vi i løbet af 2011 vil får en afgørelse på sagen, siger Nukissiorfiits direktør Svend Hardenberg.

Ifølge Energikonsortiet I/S' anklageskrift fra januar 2009 skylder Nukissiorfiit 225 millioner kroner i ekstraregning.

Men det nægter Nukissiorfiit og vil i stedet for rejse et selvstændigt modkrav på 60 millioner kroner, fordi selskabet ikke mener, at vandkraftværket i Qorlortorsuaq er bygget færdigt:

- Vi har gjort krav gældende i omegnen af 50-60 millioner kroner. Det er vores vurdering af de mangler, som anlægget har, siger Nukissiorfiits direktør.

Parternes påstande vil blive mundtligt forhandlet i Voldgiftsretten for Bygge- og anlægsvirksomhed i København på et endnu ikke fastlagt tidspunkt i 2011. Voldgiftsrettens kendelse kan ikke indbringes for højere instans.