Vold, voldtægter og husspektakler i pinsen i Nuuk

Tre mænd blev i pinsen anholdt af Nuuk Politi på grund af den vold, de har begået mod andre. De er alle tilbageholdt.
Skrevet af Najaaraq Egede
15. juni 2011 12:14

Politiet blev  pinselørdag ved halv-to-tiden om natten ringet op af en ung kvinde, som påstod at være blevet overfaldet af en mand.

Kvinden var på vejen ved skolen Ukaliusaq og blev pludselig overfaldet af en for hende ukendt mand. Da politiet ankom til stedet, fandt de kvinden forslået. Hun kunne fortælle, at det var en mand midt i 20erne. Politiet kunne på baggrund af kvindens beskrivelse af mandens udseende og kendetegn anholde ham efter en halv time. Han blev senere lørdag fremstillet i retten, som valgte at tilbageholde ham indtil 8. juli. Det fortæller regionsleder i politiregion Midt Janus Eigaard.

Næste episode

Senere lørdag, ved halv-ti-tiden om aftenen blev der anmeldt et husspektakel i en lejlighed, hvor der blev holdt fest. En mand var igang med at banke en anden mand.

Da politiet ankom til stedet, fandt de ud af flere ting. Den samme mand, der var i 30erne, havde overfaldet og voldtaget en kvinde i 20erne. Det fandt andre festtagere ud af. Det blev gerningsmanden sur over, og begyndte at banke andre tilstedeværende, to mænd, også i 30erne.

Manden blev anholdt af politiet, og ved en senere fremstilling i retten, blev det besluttet, at manden skulle tilbageholdes i 26 dage, mens sagen undersøges.

Tredje episode

Under pinsedagene blev politiet endnu engang tilkaldt til en voldssag. En mand, der er under udgang fra Anstalten for Domfældte, havde udøvet vold mod en kvindelig bekendt.

Den dømte mand kan nu se frem til forlængelse af sin afsoning for en tidligere dom.

Udover de tre voldsanmeldelser var politiet ude til tolv husspektakler.