VM-strikhuer indbringer penge til udsatte børn i Grønland

De grønlandske håndboldkvinder fik under VM foræret håndstrikkede VM-huer. Penge fra salg af overskydende huer går til Grønland og Ukraine.
Det grønlandske landshold fik foræret de blå hjemmestrikkede VM-huer, da de inden slutrunden var på træningslejr i Ikast. Foto © : Heart of Handball - Frederikshavn
Skrevet af Thor Bill
21. december 2023 14:41

Resultatmæssigt blev VM ikke prangende for det grønlandske håndboldlandshold, der sluttede på sidstepladsen.

Men de grønlandske håndboldkvinder har alligevel fået meget med hjem fra slutrunden i form af VM-erfaring, massiv opbakning og gode minder.

Landsholdet har dog også fået et lidt mere håndgribeligt minde med hjem i kufferten.

Som en gave fra Frederikshavn Kommune, hvor en del af slutrundens kampe blev spillet, fik en del af VM-holdene foræret blå hjemmestrikkede huer med farverige kvaster. Huerne var blevet strikket af hundredvis af frivillige kvinder forud for slutrunden.

Efter VM er overskydende strikhuer blevet solgt. Og pengene derfra bliver nu delt og doneret til Grønland og Ukraine.

I alt går der 17.500 kroner til udsatte børn og unge i Grønland.

Det skriver lokalmediet Kanal Frederikshavn.

Grønlandske huer strikket i Maniitsoq

VM-huerne har fungeret som en særlig signatur fra Frederikshavn og blev foræret til samtlige landshold, der under VM-slutrunden skulle spille i Arena Nord i byen samt frivillige fra Dansk Håndbold.

Forud for slutrunden havde der været afholdt et stort strikkearrangement – kaldet ”Verdens Største Strikkecafé” – hvor hele 365 kvinder havde været samlet og strikket huerne sammen.

Men selvom langt størstedelen af huerne dermed var lavet i Danmark, blev huerne til det grønlandske landshold faktisk lavet i Maniitsoq.

En strikkeglad kvinde fra Frederikshavn, der arbejdede i Maniitsoq, havde nemlig samlet 12 kvinder i byen til at strikke og lave pomponer til huerne, så de grønlandske spillere og stab kunne få huer lavet i hjemlandet.