Vittus dropper nye motorafgifter

Der bliver alligevel ingen nye motorafgifter på snescootere, byggemaskiner og landbrugsmaskiner.
10. marts 2014 03:53

De planlagte afgifter, som skulle debatteres på forårssamlingen, har mødt for stor modstand i befolkningen, siger naalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq (S).

- Vi har jo haft den til høring og har valgt at annullere forslaget efter en nøje overvejelse, siger han.

Lovforslaget har været udsat for en kritik fra flere sider, både før lovforslaget blev fremsat og efter høringsfasen. Nogle af kritikerne har peget på, at der er behov for en mere grundig analyse af lovforslagets konsekvenser, andre at det vil have skadelige konsekvenser.

Den vigtigste årsag er, at pristigningen på fragt, som netop er trådt i kraft hos Royal Arctic Line, vil ramme befolkningen og erhvervslivet hårdt, siger Vittus Qujaukitsoq til KNR.

- Det er ikke kritikken, der har været det afgørende, men vi ser samlet på situationen med fragtrateforhøjelser. Der ikke grund til at lægge nye afgifter yderlige til last for befolkningen, siger han.

Vittus Qujaukitsoq forklarer, at han nu vil undersøge, hvordan den fremtidige afgiftsstruktur på området kan udformes mest hensigtsmæssigt.

- Vi må finde pengene andetsteds. Jeg kan ikke på stående fod udtale mig på om, hvor vi kan hente de 8-10 millioner, siger Vittus Qujaukitsoq.