Fra løbet i Saudi-Arabien.Foto: Extreme E.

Visit Greenland jubler over Extreme E: Nu skal vi sparke gang i turismen igen

Det store racerløb kunne ikke komme på et bedre tidspunkt for den grønlandske turistsektor. Det er en reklame, som vi aldrig kunne købe os til, lyder det fra Visit Greenlands direktør.

Efter to spildte turistsæsoner satser Visit Greenland og den grønlandske turistsektor benhårdt på, at sparke turismen i gang igen i 2022.

Her kommer weekendens store elektriske racerløb Extreme E som sendt fra himlen.

- Tidspunktet er perfekt. Vi opnår en opmærksomhed på markederne, som har en værdi, vi aldrig nogensinde kunne købe os til, siger Visits Greenland direktør Hjörtur Smarason.

Selve racerløbet bliver set af omkring 20 millioner seere, men det er den medfølgende medieopmærksomhed, der virkelig er guld værd.

Om Extreme E

  • Extreme E er et nyt racerløb, der er stiftet ud fra ønsket om at sætte fokus på klimaforandringerne.
  • Alle bilerne er 100 procent elektriske.
  • Løbet bliver afviklet på fem destinationer verden over
  • Det er i Saudi Arabien, Senegal, Grønland, Italien og Argentina
  • Arrangørerne bag har rod i Formel 1.
  • Racerløbet kan ses på KNR, og begynder lørdag klokken 07:30
  • Banen er 26 kilometer uden for Kangerlussuaq og er 6,68 kilometer lang

Eksempelvis kommer det britiske bilprogram Top Gear forbi, og derudover kommer USA’s mest sete tv-program Good Morning America og laver en liveudsendelse, ligesom det tyske magasin Bild kommer.

- Det er en fantastisk mulighed for Grønland, og nu er det min opgave i Visit Greenland at skabe opmærksomhed og tiltrække turister. Det her hjælper rigtig meget på det, siger han.

Effekten kan komme nu eller om flere år

Extreme E består af racerløb i fem forskellige lande. Det sidste løb var i Saudi-Arabien og her så 18,9 millioner med. Extreme E forventer flere seere til løbet i Kangerlussuaq.

Det er dog svært at måle de direkte effekter af Extreme E. Men man kan se, om der kommer flere søgninger på nettet på Grønland. Derudover forventer Visit Greenland at få flere henvendelser fra internationale rejseagenter.

 

 

Det er selvfølgelig værd at holde øje med antallet af turister i de kommende år, men selv hvis det ikke stiger markant, kan effekten af den kommende omtale vise sig flere år ude i fremtiden.

- I Tyskland havde man et tv-program i 80'erne, der hed Nonni und Manni om nogle drenge og heste. Det var meget populært hos teenagepiger, og de kommer nu til Island som voksne 20 til 30 år efter, forklarer Hjörtur Smarason.

Åbner døren til Europa og USA

Extreme E oplyser til KNR, at det sidste løb havde de fleste seere i Europa og i Kina. Begge markeder er attraktive for den grønlandske turistsektor.

- Europa helt klart interessant, for udover danskere så er tyskere den største gruppe, der kommer til Grønland. Frankrig er også en relativt stor gruppe, siger han og uddyber i forhold til udsendelsen i Good Morning America:

- Det er svært for os at gå ind på et marked som det amerikanske, fordi det er så stort og dyrt. Så det har kæmpestor betydning at få den opmærksomhed.

LÆS OGSÅ 21 elbiler er på vej til Kangerlussuaq

Ifølge Visit Greenland kommer 60 procent af alle turister i Island i år fra USA, og 70 procent af de turister, der er interesseret i Island, er også interesseret i at rejse hertil.

- Så vi kan se, at der er et stort marked i USA, som vi ikke rigtig har udnyttet endnu. Det vil være interessante at følge udviklingen i antallet af turister fra USA i de kommende to til tre år, uddyber Hjörtur Smarason.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt