Visit Greenland i Afrika

Grønlandske turistfolk har her i efteråret deltaget i verdens største konference for adventure-turisme i Namibia i det sydlige Afrika.
25. november 2013 03:27

Med var repræsentanter for Grønlands Turistråd - Visit Greenland, Sermersooq Business Council, Destination East Greenland og Tasermiut Expeditions - de mødtes 700 turistfolk fra den øvrige del af verden for at åbne op for samarbejdsmuligheder og idéudvekling.

Ifølge Anders la Cour Vahl fra Visit Greenland, så adventure turisme ikke kun adrenalin-produkter, som basejumping, klaring eller kajaksejlads på vilde elve.

- Begrebet dækker over en bred vifte af aktiviter, der kombinererr elementer at naturoplevelser, kulturelle indtryk og personlige udfordringer, og de proddukter turisterne tilbydes her i landet er næsten per definition adventureoplevelser, siger han.

Anders la Cour Vahl understreger også, at netop Adventure turismen er det hurtigst voksende område indenfor turimen med en anslået årlig omsætning på 263 milliarder dollars, som de nye studier viser.

Visit Greenland fik under konferencen i Sydafrika knyttet kontakter til fem lovende større turistoperatører, som der skal følges op på. Samtidig var der også lejlighed til at mødes med operatører, der allerede udbyder Grønland og tale med dem om, hvad der skal til for at øge salget af adventure-rejser til Grønland.