Visit Greenland helt uenig med dansk styrmand

Bjarne Rasmussen, der i mange år har sejlet i farvandene omkring Grønland, fremsatte i MetroXpress påstande om, at de mange krydstogtsejladser i de grønlandske farvande kunne udvikle sig til at være endog meget farlig. Her er Visit Greenland lodret uenige.
Skrevet af Peter Troelsen
28. juni 2013 09:16

-Faktum er, at der ikke er sket et eneste dødsfald som følge af kollisionsulykker med krydstogtskibe i Grønland siden kommerciel krydstogtsturisme så småt tog sin begyndelse i 1980'erne. Sikkerheden bliver konstant bedre år for år, lige som at love og bekendtgørelser løbende justeres for at tilpasse sig sejladsmønstrene, siger seniorkonsulent Malik Milfeldt, og tilføjer: I dag holder de store skibe sig til Qaqortoq, Nanortalik og Nuuk, og i Nautisk Udvalg er vi i dialog med Søfartsstyrelsen om muligvis at indføre sejladszoner i Grønland, så vi undgår i fremtiden, at de helt store skibe fremover sejler allerlængst mod nord eller til Østgrønland, hvor der kan være huller i søopmålingen,

Heller ikke fra Arctic Umiaq Line er der den store tiltro til Bjarne Rasmussen og hans dommedagsprofetier.

- Al sejlads er på naturens præmisser, også is. Det har vi i Grønland levet med i århundreder og har derfor respekt og ydmyghed for naturen. Is i Grønland er selvsagt en risikofaktor, man skal tage sine forholdsregler over for, når man sejler her, og i dag er fragt- og passagerskibe udstyret med den mest avanceret og moderne teknik, og de får løbende meldinger om isforekomst fra DMI’s istjeneste, siger direktør for Arctic Umiaq Line Jette Larsen.

I Nautisk Udvalg sidder – foruden Visit Greenland – blandt andre politimyndigheden i Grønland, Grønlands Arbejdsgiverforening, Grønlands Kommando, Departementet for Infrastruktur, Royal Arctic Line, Søfartsstyrelsen og en række grønlandske redere.