Virksomheder vil drøfte nettets muligheder

Hvordan udnytter Grønland bedst de muligheder, som søkablet og de hurtige internetforbindelser giver os? Det spørgsmål vil en række virksomheder give svar på i slutningen af måneden.
Skrevet af Karsten Sommer
06. april 2010 05:52

TELE vil i samarbejde med Selvstyret, kommunerne og en række grønlandske virksomheder sætte fokus på, ved en konference - Sarfarissoq II, som afholdes i dagene 27. til 29. april i Nuuk.

Det handler om målrettet at udnytte de muligheder, som søkablet og radiokæden har givet. Særligt indenfor undervisning, uddannelse og kompetenceudvikling giver det mening at benytte sig af søkablets nye muligheder. Temaet for Sarfarissoq II er derfor ”e-ducation” - altså uddannelse via internettet.

Ved konferencen, vil en række foredragsholdere og virksomheder giver deres bud på, hvordan telekommunikation og internet fremover kan bruges til undervisning og uddannelse i Grønland.

- Konferencen vil bl.a. fortælle om nogle af de virksomheder og institutioner her i landet, som har forstået at udnytte søkablets muligheder bedst. Men også fokusere på de muligheder vi slet ikke udnytter godt nok endnu, siger administrerende direktør for Tele Brian Buus Pedersen.

Sarfarissoq II, er en forlængelse af den første store konference Sarfarissoq I, der blev afholdt i Nuuk i august 2008.