Vinterbadning i Ilulissat

Det er sundt og fantastisk dejligt, at vinterbade. Det mener en dansk kvinde, der for tiden er i Ilulissat. Hun vil derfor stifte en vinterbadeforening i Ilulissat.
15. januar 2014 04:00

- Æedr! Det lyder koldt!

- Nej, jeg synes, at det lyder farligt!

- Vi fryser nok ihjel! For det er så koldt…

Ja, de kvinder, vi mødte på gaderne i Ilulissat ville fryse gevaldigt, hvis de selv skulle vinterbade i Ilulissats arktiske strandbreder.

Men man kan åbenbart ikke lade være med at vinterbade, når man først har prøvet det:

- Jamen, Nordlyset starter vi fordi, at det er fantastisk dejligt at bade om vinteren. Og når man først er startet, så kan man faktisk ikke lade være, siger Eva Jordy, der vil stifte en vinterbadeforening i Ilulissat.

Eva Jordy har allerede selv i begyndelsen af januar måned badet to gange i Ilulissat. Den første i Kirkebugten, og den anden i Hollænderbugten.

- Og det er jo sådan, at når man bader om vinteren, så sker der det, at hjernen udløser serotonin og adrenalin, når man bader. Og det vil sige, at hvis man er tilbøjelig til at være depressiv, så holder ens depressioner op, siger Eva Jordy og fortsætter:

- Man kan slet ikke lade være med at være glad, når man er vinterbader. Og man er aldrig syg. Og hvis man er tilbøjelig til at være frossen pind, så holder man også op med at fryse.

Hvis du er interesseret i vinterbadning, så kan du tjekke siden”Nordlyset Ilulissats Vinterbadeforening” op Facebook.