Vin til debat om rapport

Statens Naturhistoriske Museum i København lokker med et glas god vin i pausen, når de torsdag indbyder til yderligere debat om den meget omdiskuterede rapport ”Til gavn for Grønland”.
Skrevet af Karsten Sommer
04. februar 2014 13:08

Professor Minik Rosing, der er formand for udvalget bag rapporten, og tidligere formand for Naalakkersuisut Kuupik V. Kleist debatterer med dagbladet Politikens chefredaktør Bo Lidegaard, som ordstyrer.

Udgangspunktet er rapportens konstatering af at Grønlands befolkning altid har skullet leve med dramatiske ændringer i klima, fangst og fiskeri, nye kulturelle strømninger og indvandring af nye folk.

Grønlands politikere er samtidig under pres for at tage en række store beslutninger om, hvordan Grønland kan få gavn af landets råstoffer, og hvordan forholdet til Danmark og Rigsfælleskabet skal udvikle sig.

Det er valg, som vil forandre Grønland og forholdet til omverdenen, skriver Naturhistoriske Museum i sin indbydelse til debatten i morgen, hvor de håber at få et bud fra Minik Rosing og Kuupik Kleist på hvordan skal Grønland se ud i fremtiden?

Arrangementet er en del af museets foredragsrække med det tillokkende navn "Vin & Videnskab". Det finder sted på Geologisk Museum i København.

Og i pausen lover arrangørerne at der serveres et glas vin til tilhørerne.