VILLUM FONDEN sender igen en kæmpedonation til Grønland

Hele 5.000.000 kr. er beløbet, som VILLUM FONDEN har doneret til Kalaallit Røde Korsiat. Pengene skal gå til projekter, der kan hjælpe unge i Grønland til et bedre og mere indholdsrigt liv.
Skrevet af Peter Troelsen
23. oktober 2012 12:44

Ungdommens Røde Kors i Danmark, der for nyligt blev tildelt Kronprinseparrets legat, skal hjælpe Kalaallit Røde Korsiat med initiativer, der tager bedre hånd om udsatte unge og motiverer unge til at yde et stykke frivilligt arbejde. Både Kalaallit Røde Korsiat  og Ungdommens Røde Kors i Danmark ser frem til samarbejdet.

-Ungdommens Røde Kors håber at kunne være med til at danne det nødvendige og bæredygtige fundament for en stærkere og bredere frivillighedskultur blandt unge i Grønland. Vi mener, at vi i fællesskab med Kalaallit Røde Korsiat kan gøre en stor forskel, som vil åbne mulighed for at resursestærke unge kan blive rollemodeller for udsatte jævnaldrende. På den måde får de den støtte og kontaktflade, de ikke har i dag, siger sekretariatschef i Ungdommens Røde Kors, Anders Folmer Buhelt.

Det er på baggrund af efterspørgsel fra Kalaallit Røde Korsiat at VILLUM FONDEN er gået ind i arbejdet med at sikre udsatte unge i Grønland en lysere fremtid. Kalaallit Røde Korsiat efterspurgte danske erfaringer, og dem er Ungdommens Røde Kors i besiddelse af. Det eneste der manglede var kapital til at starte et projekt op, og dem har VILLUM FONDEN nu stillet til rådighed.

-Ungdommens Røde Kors i Danmark har de senere år vist, at det kan lykkes at skabe et stort engagement blandt unge for at yde en frivillig social indsats. Vi støtter dette engagement, fordi vi tror, at civilsamfundet er et godt supplement til det sociale arbejde i øvrigt, som er godt på vej i Grønland. Alle – og i særdeleshed de unge – kan yde en indsats, og alle kan og må tage ansvar. Det er en universel moralsk forpligtelse, som vi er glade for at kunne støtte op om,” fastslår fondsråd Jens-Jørgen Pedersen fra VILLUM FONDEN.