Flodbølge: Vil hente folks ejendele

Der er godt nyt til de evakuerede borgere fra Nuugaatsiaq og Illorsuit. De har nu udsigt til at få hentet deres personlige ejendele ved hjælp af Forsvaret, som har indvilliget i at bistå Qaasuitsup Kommunia og Selvstyret med opgaven.
Foto © : Arktisk Kommando/Palle Lauritsen
Skrevet af Inge S. Rasmussen
08. juli 2017 14:23

Det er en risikofyldt opgave, fordi der stadig er risiko for yderligere fjeldskred. Og folk frarådes fortsat at færdes i området, understreger Selvstyret i en pressemeddelelse.

Derfor vil der kun være tale om at hente genstande af særlig værdi for borgerne og som man hurtigt kan få med. Det vil sige nationaldragter, smykker, våben, billeder og lignende. Men også joller og fiskeudstyr, der kan bruges, vil blive hentet.

LÆS OGSÅ Evakuerede borgere efterlyser adgang til Illorsuit

Samtykkeerklæringer

Forud for indsatsen vil kommunen indhente samtykkeerklæringer fra borgerne til at Forsvaret må gå ind og forsøge at redde ejendelene.

Samtidig bliver det understreget, at myndighederne har fokus rettet mod sikkerheden for de personer der udfører opgaven. De kan derfor ikke garantere at alle ønskede ejendele bliver afhentet.

Indsatsen bliver udført af Arktisk Kommando i samarbejde med indsatsledere fra kommunens beredskab og en lokal kommunefoged. Han skal hjælpe med at lokalisere huse, som eventuelt ikke længere står på deres oprindelige placering som følge af flodbølgen, der ramte bygderne den 17. juni.

LÆS OGSÅ Millionbeløb til tøj, aktiviteter og støtte