Vil hellere fiske end at demonstrere

Når så få fiskere deltog i demonstrationer skyldes det, at fiskerne har valgt, at tage ud og fiske.

Sådan lyder forklaringen fra KNAPK's formand, Leif Fontaine, efter at KNR har fortalt om den ringe tilslutning til fisker- og fangerorganisartionens demonstrationer.

KNAPK kaldte sidste uge til demonstrationer, så kystnære fiskere over hele landet kunne udtrykke deres utilredshed med vilkårene for erhvervet. Og i tirsdags dukkede der 20 fiskere op Ilulissat, mens 7 fiskere demonstrerede i Qaqortoq. I onsdags var der omkring 120 fiskere til demonstration i Nuuk.

I betragtning af at fiskeriet er landets hovederhverv, mente historiker Axel Jeremiassen ikke, at antallet af demonstranter var overvældende.

Men det er der i følge KNAPK's formand, Leif Fontain en god forklaring på.

- Når så få deltog i demonstrationerne skyldes det, at fiskerne har ønsket at deltage i fiskeriet af kvoterne, der snart er fisket op,  lyder det fra Leif Fontain.

Axel Jeremiassen sagde også, at den ringe tilslutning til demonstrationerne tyder på, at der ikke er fælles fodslag hos både bestyrelse og lokalafdelingerne.

Men det afviser Leif Fontaine, og understreger at demonstrationerne er arrangeret på baggrund af krav fra lokalafdelingerne, ligesom han understreger, at der i vedtægterne står, at organisationens formand ikke må have tilhørsforhold til noget bestemt politisk parti.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt