Vil du være kommunefoged i din bygd?

Over en tredjedel af bygderne har fortsat ikke kommunefogeder. Politiet i Grønland går nu i gang med en rekrutteringskampagne.
Skrevet af Ludvig Siegstad
11. juni 2012 11:00

Politiet i Grønland har netop holdt kurser for 35 kommunefogeder for de bygder, som i dag har en kommunefoged og kommunefogedassistenter i Nuuk. Men der er fortsat 17 bygder, som ikke har kommunefogeder.

Administrationschefen hos politimesterembedet, Claus Lyngholm Risbjerg, oplyser til KNR, at rekrutteringskampagnen vil blive iværksat indenfor de nærmeste uger.  

-  Kampagnen vil primært ske via annoncering i de landsdækkende medier og lokale opslag, understreger administrationschefen.

Værst er det i Sydgrønland, hvor syv ud af 11 bygder mangler kommunefogeder. Eksempelvis kan det nævnes, at regionens største bygd, Alluitsup Paa, med 278 indbyggere ikke har en kommunefoged.

Den danske justitsminister Morten Bødskov meddelte for snart to uger siden, at kommunefogedernes løn den 1. juli vil blive ensrettet med ikke-uddannede kateketer. Lønnen vil blive 75.000 kroner årligt plus timeløn for de timer, de arbejder. Og det er væsentligt mere end de mellem 7.300 og 50.000 kroner, som kommunefogeder tjener i vederlag i dag.