Foto: KNR

Daniel-sagen: Vigtigt at holde fokus på diskrimination

Bøderne i Danielsagen er med til at vise, at sager om diskrimination og forskelsbehandling bliver taget alvorligt, siger Grønlands Råd for Menneskerettigheder.

To tidligere ansatte i Region Hovedstaden i København har fået bøder i forbindelse med sagen om den 32-årige grønlandsk-danske Daniel, der døde på Amagerbro Torv i København for 2 år siden.

Det skete blandt andet fordi akutberedskabet undlod at sende en ambulance til den bevidstløse Daniel, trods flere opkald til alarmcentralen.

Læs også: Direktør: Tegn på 'etnisk hierarki' i Daniel-sagen

Og det er godt, at nogen nu bliver stillet til anvar, for det er med til at vise, at diskrimination tages alvorligt, siger formanden for Grønlands Råd for Menneskerettigheder, Inge Olsvig Brandt.

- Hvor er det godt, at det bliver taget alvorligt, at der bliver uddelt bøder, og at nogen bliver stillet til ansvar, siger hun.

Læs også: Personale får bøder for grove fejl i Daniel-sag

Hun påpeger dog, at selvom man nu har en form for afslutning af Daniels sag, så er det vigtigt, stadig at holde fokus på at forhindre diskrimination, siger Inge Olsvig Brandt.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi bliver ved med at snakke om, hvad der er diskrimination, og hvad der ikke er. Og det er vigtigt, at vi tager afstand fra det, siger hun.

Læs også: Kritik af dansk alarmcentral efter hjemløs grønlænders død

De to sundhedspersoner, en paramediciner og en sygeplejerske, har fået bøder på 5.000 kroner hver og har begge accepteret bøderne. 

De to er ikke længere ansat i akutberedskabet.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt