Vigtigt at fortsætte ligestillingsdebatten

Med ordene respekt og fælles ansvar har ligestillingsrådet i fredags sat fokus på ligestillingsdebatten i Grønland ved at tilegne sagen en helt specifik dag. Og ifølge ligestillingsrådet selv var det en succes, der skal gentages.
Skrevet af Naimah Hussain
22. maj 2011 18:06

Tidligere i dag spurgte jeg formand for Ligestillingsrådet Poul Hansen, hvorfor rådet mener, at dagens skal markeres:

-Det er vigtigt at man tager ligestillingsspørgsmålet alvorligt, så der hele tiden er fokus på, om der er ligestilling mellem kønnene. Og det gælder selvfølgelig også lovgivningsmæssigt, for ifølge lovgivningen skal man ikke forskelsbehandles, siger han og nævner den ulige løn som et eksempel.

Poul Hansen fortæller, at de har fået masser af positiv respons på deres hjemmeside og på Facebook efter markeringen af ligestillingsdagen.

Men hvorfor har ligestillingsrådet valgt én dag?

-For os betyder ligestillingsdagen, at der skal mere fokus på og mere debat om ligestilling her i Grønland, således at man ikke kun har fokus på det ene køn, men i stedet på begge køn.

Der skal altså være fokus på at inddrage begge køn i ligestillingskampen, mener han. Og de store forskelle på lønområdet skal udlignes. Men hvad er, ifølge Ligestillingsrådets formand, det største problem på ligestillingsområdet i dagens Grønland?

-Det største ligestillingsrelaterede problem her i Grønland er nok at mændene er voldelige mod kvinderne. Og det kan man se på voldsanmeldelserne.

Derfor har ligestillingsrådet besluttet, at sætte ekstra fokus på netop vold, ved at gennemføre en kampagne:

-Vi er i gang med at lave en kampagne om voldsproblemerne her i Grønland. Det er jo sådan, at det har været ét af de største fokusområder, at der er for meget vold mod kvinder her i Grønland. Det er meget vigtigt for os, at vi hele tiden fokuserer på, at volden skal bringes ned så lavt som muligt i fremtiden.

Det bliver blandt andet via spots om vold mod kvinder i samarbejde med det Kriminalpræventive råd, Paarisa og 8. marts gruppen.