VIDEO: Politi bruger video i Blok P efterforskning

Den 57-årige maskinfører, der fredags blev fastklemt under murbrokkerne, da endegavlen af Blok P faldt sammen, har det efter omstændighederne godt. Han har været oppe og gået på gangene på Rigshospitalet, fortæller firmaet, der står for nedrivningen af en gamle beboelsesejendom. Se video fra ulykken.
Skrevet af Jaaku Lyberth
23. oktober 2012 08:36

Samtidig er politiet og arbejdstilsynet nu i fuld gang med at undersøges sagen.

Den 57-årige maskinfører har været til behandling på Rigshospitalet for skader i nakkehvirvlerne, og har i går været oppegående. Det fortæller direktør Thomas Kingo Karlsen fra firmaet Kingo Larsen, der står for nedrivningen af blok P.

Politiet er i gang med efterforskningen af, hvad der egentlig skete, da endegavlen faldt ned og over gravkoen, der på tidspunktet arbejdede på bygningstomten.
Sideløbende med politiets arbejde er arbejdstilsynet i gang med deres undersøgelser.

Arbejdstilsynet har givet mundtligt forbud mod nedrivningen af blok P, indtil selskabet har sikret nedrivningen på forsvarlig vis,  fortæller kredschef Jesper Labansen fra Arbejdstilsynet. Arbejdstilsynet har endnu ikke fuld overblik over hænderlserne, der første til nedstyrtningen i den tidligere blok P.

Men Arbejdstilsynet har  vurderet, at en ulykke af sådan karakter betragtes som brud på sikkerhedsmæssige betingelser. 

- Arbejdstilsynet vurderer, at der er sket noget galt med, at fjerne den sidste gavl af blok P, men med hensyn til skyldspørgmålet,  er det for tidligt og og udtale sig,  siger Jesper Labansen.

Fra politiet fortæller regionsleder i Sermersooq, vicepolitikommissær, Janus Eigaard, at en del vidner, der har været på stedet omkring ulykkestidspunktet, nu bliver afhørt, ligesom den 57-årige kranfører skal afhøres.

Politiet har også fået en del videooptagelser, og er ved hjælp af dem kommet langt i efterforskningen af ulykken.

Og i følge Janus Eigaard forventer politiet at være færdig med efterforskningen allerede i næste uge.

Men hvem skal i givet fald skal søges drages til ansvar for ulykket?

- Arbejdstilsynet fæstner sig ved, at den ansatte, der stod for fjernelsen af gavlen af Blok  P, er ansat i firmaet Kingo Karlsen, Arbejdstilsynets indfaldsvinkel i denne sag, siger Jesper Labansen fra Arbejdstilsynet.

Fra politiet siger regionsleder Janus Eigaard, at sagen sendes til Arbejdstilsynet, når politiet er færdig med at afhøre vidner og samlet bevismaterialer. Arbejdstilsynet tager derefter stilling til, om der skal være etretsligt efterspil.