Video: Mange debatter bliver ridset

Fire unge mænd har på vegne af Værdidebat Grønland lavet en video, hvor budskabet er sober debat.
Skrevet af Noah Mølgaard
13. februar 2013 09:48

En ung mand sætter sig ned foran sin mac og skriver en kommentar gennem sociale medier. Men inden han har set sig om løber debatten ud af sporet og bliver harsk.

Det er et lille udpluk af videon 'Oqallinnerit - debates', som er lagt på youtube i går aftes. Den blev vist for første gang for publikum under arrangementet 'Future Greenland', som fire unge mænd har produceret.

- Socialemedier er utrolig stærkt medie i Grønland, fordi vi lever så spredt. Men det er også samtidig ærgerligt at debatten i Sermitsiaq.ag og KNR til tider løber af sporet, siger Ivik Jensen fra gruppen bag videoen.

Deres video varer ikke mere end 1 minut og 47 sekunder. Men den er lang nok til at vise, hvor hurtigt en debat kan løbe af sporet, hvor de to personer, der startede debatten bliver sat ud på siden.

- Man skal faktisk tænke sig godt om inden man fyrer en joke af, hvor andre måske forventer en saglig debat. Det kan bringe debatten ud af sporet. Vi synes, at det er meget vigtigt med sober debat, nu hvor der skal afholdes flere valg i år. For man kan faktisk godt være kritisk uden at svine folk til, siger Ivik Jensen.

Gruppen af de fire unge mænd Ivik Jensen, Laarseeraq Chemnitz Egede, Jens Andersen og Pierre Minik Lynge mødte hinanden under CreationCamp sidste år, der er startet af Changeagents.gl.

Videoen er lavet ved hjælp af frivillige medvirkende.

- Vi har valgt at lave den uden sprog, men den kan lige så blive vist for et publikum et helt andet sted i verden. Valget er taget, for at videoen ikke skal være kilde til andet end refleksion over debattonen, siger Ivik Jensen.

Her er videoen 'Oqallinnerit - Debates'.