Evaldsen: Vi vil undersøge mystisk børsmeddelelse

To modstridende børsmeddelelser om mineselskabet Greenland Minerals and Energys mulige fremtidige ejerskab får nu Naalakkersuisut til at undersøge, hver der er op og ned i sagen, skriver den danske avis Politiken.
Randi Vestergaard Evaldsen
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé, Mads Lynge
02. oktober 2016 15:45

Forleden meldelte det kinesiske selskab Shenghe Resources, at de havde købt 12,5 procent af GME, hvilket det australskejet selskab også selv bekræftede i en børsmeddelelse.

Læs også USA holder øje med kinesisk investor i Grønland

Forskellen mellem de to børsmeddelelser handler dog om noget helt afgørende, nemlig om Shenghe på et tidspunkt i fremtiden har ret til at overtage 60 procent af GME - og dermed få fuld kontrol over det selskab, der sidder på Grønlands største kendte reserve af sjældne jordarter og uran.

GME afviser dog, at sådan en option findes, og nu vil naalakkersuisoq for råstoffer, Randi Vestergaard Evaldsen, igangsætte en undersøgelse.

- Det er svært at være helt sikker på, om der kan være tale om en indirekte overdragelse. Om det er tilfældet eller ej, er for tidligt at afgøre lige nu. Det skal Råstofdepartementet undersøge, siger Randi Vestergaard Evaldsen til Dagbladet Politiken.

Læs også Ny partner stopper for salg af GME-aktier