Vi har oplevet den største temperaturstigning i verden

Grønland er det sted i verden, hvor temperaturen er steget mest. Det viser en ny rapport fra Verdens Meteologiske organisation WMO.
08. juli 2013 09:59

Man begyndte med moderne meteologiske målinger omkring år 1850 og ifølge rapporten var 2001 -2010 det varmeste årti, siden dengang. Jordens gennemsnits temperatur var i dette årti på 14.47 grader, hvilket er en grad højere, end hvis man ser på perioden fra 1961 - 1990.

Faktisk var hele ni år i dette årti blandt de varmeste ti år nogensinde med  2010 er det hidtil varmeste år.

Men det er altså Grønland, der sætter rekord, som det sted temperaturen er steget mest. Her var temperaturen for det senste årti1.71 grader højere end tidligere.

Vi har talt med forskningsleder fra Danmarks Klimacenter, Jens Hesselbjerg, der kan fortælle lidt mere, hvad temperaturstigningen kommer til at betyde for vejret her på Grønland.

Og desværre lover han ikke mere sol og sommer på baggrund af temperaturstigningen.

- I takt med at det er blevet mildere kan der simpelthen være mere nedbør i de nedbørshændelser der er. Ikke sådan at der er flere dage med regn eller sne. Men de enkelte nedbørsændelser, de indeholder mere vand end de gjorde før. Så der er reelt set mere opvarmning mere opvarmning og mere vand og mere sne på vej, forklarer forskningsleder Jens Hesselbjerg.