- Vi har måske glemt de unge mænd

Det er på tide, at der gøres noget målrettet for at bringe de yngre mænds rusdrikkeri ned. Det mener Alkohol- og Narkotikarådets formand Inuk Bourup-Nielsen.
14. september 2011 15:08

Efter en ny undersøgelse viser, at særligt de unge mænd herhjemme har usundt og skadeligt forhold til alkohol.

Indenfor forebyggelsesindsatsen har man glemt de yngre mænd. Mange drikker for meget, deres misbrug går videre til den næste generation, og derfor bliver børn ofte ofrene. Det mener formanden for Alkohol- og Narkotikarådet.

- Den befolkningsundersøgelse er god at kigge på, fordi den gør opmærksom på, at vi måske i vores samfund har glemt en gruppe og det er de unge mænd. Vi glemmer at tænke på, hvordan er det, vi kan nå ind til de unge mænd. Nu er vi opmærksom på det, hvad kan vi gøre, siger Inuk Bourup-Nielsen.

Hun mener, at en vigtig grund til at styrke indsatsen over for særligt de unge mænd er, at man som forælder er rollemodel for sine børn, og derfor går misbrug i arv, hvis det ikke brydes.

Inuk Bourup-Nielsen understreger, at rusdrikkeri koster både sundhedsvæsnet, socialvæsnet og politiet dyrt. Og ikke mindst prisen høj for hvert enkelt person, der drikker for meget; både fysisk og psykisk.