Håndboldlandstræner: Vi går efter semifinalen

Kvindelandsholdet i håndbold skal nå semifinalen, når der spilles VM kvalifikation i slutningen af maj og begyndelsen af juni. Det siger landstræner Johannes Groth inden landsholdet rejser afsted til Mexico.
29. april 2019 08:16

I år afholdes der VM i håndbold for kvinder i december måned i Japan. De grønlandske spillere har mulighed for at kvalificere sig, hvis de vinder den kommende VM kvalifikationsturnering i Mexico.

De 16 grønlandske håndboldspillere er i hvert fald klar til turneringen, fortæller træneren.

- Jeg mener, at de her piger er godt forberedt, og de er godt på vej i forhold til den strategi, vi har lagt, som går fem år ud i fremtiden, siger landstræner Johannes Groth.

LÆS OGSÅ Håndboldpiger ruster sig til VM-kvalifikation

Én af forberedelserne til turneringen har været en træningslejr i Ikast, fortæller træneren.

De spillere, der skal afsted til Mexico, er fra forskellige klubber, nogen er fra GSS og B-67, og de træner med deres klubber, men én gang om ugen trænes de af Johannes Groth.

Målet er i første omgang ikke at vinde turneringen, men at nå til semifinalen:

- Jamen i forhold til vores femårsstrategi, så er det vores mål i år at nå semifinalen, og det er det, vi satser benhårdt på. Vi skal møde Cuba, USA og Canada i vores gruppe. Og kan vi slå specielt USA og Canada, så kommer vi i semifinalen, så når vi semifinalen og dermed også vores mål. Når vi dertil, så må vi se, hvor langt vi kan gå, siger Johannes Groth til KNR.

Kvindelandsholdet rejser sammen med deres to trænere, en fysioterapeut og en leder med til Mexico.

De tager afsted fra Danmark den 24. maj og kampene skal spilles fra 28. maj til og med den 2. juni.