Vi er blevet bedre til at opføre os ordentligt

Det er der i hvert fald meget der tyder på, når man læser den netop offentliggjorte årsstatistik fra politiet. Download hele årsstatistikken.
Skrevet af Mads Ullerup
24. februar 2012 12:12

Siden 2002 er antallet af anmeldte overtrædelser af kriminalloven faldet med knap 14 procent.

I samme periode er voldtægter og forsøg på voldtægter er faldet med 44 procent.

Og antallet af sædelighedsforbrydelser er faldet med 24 procent. Og sådan kan vi blive ved.

Tallene fra politiets seneste årsrapport taler nemlig sit eget tydelige sprog - det går den rigtige vej med kriminaliteten herhjemme.

- For mine kollegaer og jeg er det meget positivt, at der har været et fald i kriminaliteten generelt i hele Grønland. Det kan vi kun være meget tilfredse med, siger Bjørn Bay.

Ifølge Bjørn Bay er det dog stadig lidt for tidligt at komme med et entydigt svar på, hvorfor antallet af anmeldte voldssager sidste år lå på det laveste niveau i 11 år.

- En af forklaringer kan være vores egen kriminalpræventive indsats lavet af politiet, de sociale myndigheder, sundhedsvæsenet og skolerne, siger Bjørn Bay.

På trods af de positive tal, så har Bjørn Bay dog svært ved at række armene helt i vejret.

- Vi må desværre også gøre opmærksom på at Grønland stadig ligger utrolig højt, når vi taler om personfarlig kriminalitet, fortæller Bjørn Bay.

Ifølge politiets årsrapport opklarer Grønlands Politi størstedelen af de anmeldte lovovertrædelser. Sidste år sigtede politiet således en mistænkt gerningsmand i 72 procent af samtlige kriminallovssager.