Verden fineste krydstogtskib i Illoqqortoormiut

Indbyggerne i Illoqqortoormiut kan godt finde de fine dragter frem. Verdens fornemmeste krydtogtskib kaster nemlig anker ud for byen i morgen.
25. juli 2009 13:13

Det er det tyske krydstogtskib, MS Europa, der slår et smut forbi østkysten, og det er ikke et hvilket som helst skib. MS Europa er nemlig det skib i verden, der ifølge Berlitz’ anerkendte guide har scoret allerhøjeste karakter blandt alle verdens krydstogtskibe.

- MS Europa er et særdeles luksuriøst skib, som udelukkende har suiter ombord. Det ville være misvisende at tale om kahytter. Derudover er skibets besætning kendt for at levere fremragende service til gæsterne, fortæller krydstogtskonsulent fra Grønlands Turist- og Erhvervsråd Malik Milfeldt.

Med MS Europas visit forventes Illoqqortoormiuts 500 indbyggere at får besøg af 400 passagerer, primært fra Tyskland, Østrig og Schweiz. Dermed er skibet et af de største, der har besøgt Illoqqortoormiut, og regionen mærker faktisk en stigende interesse fra krydtogturisternes side, oplyser Malik Milfeldt.

- Vi holder nøje øje med den udvikling, for selvom krydstogtskibe i denne størrelse bidrager godt økonomisk til lokalsamfundet og landskassen, så er der naturligvis en øvre grænse for, hvor store skibe kan være, når de besøger en så relativt lille by, siger han.

Illoqqortoormiuthar har lige taget hul på krydstogtsæsonen, og det store luksusskib MS Europa bliver det andet tyske skib i byen på en uge.