Verbale prygl til naalakkersuisoq Nick Nielsen

Eleverne på handelsskolen i Nuuk er godt og grundigt trætte af naalakkersuisoq for uddannelse Nick Nielsen. Det er Nielsen plan om at samle handelsskoleuddannelserne i Qaqortoq, der får eleverne op i det røde felt.
Skrevet af Peter Troelsen
18. november 2013 10:14

Elevrådet har udsendt en pressemeddelelse, hvor Nick Nielsen får svar på tiltale, på en sober og saglig vis. Elevrådet står som afsender på pressemeddelelsen og de går kraftigt i rette med Nielsen ideer og planer, som de kalder dødfødte.

Ud over at flytte skolen fra Nuuk til Qaqortoq har Nick Nielsen også luftet planer om at nedlægge NI 1 uddannelsen, der gennem årene har fået samlet op på elever uden de rette forudsætninger for at læse videre.

Eleverne skriver følgende til naalakkersuisoq Nick Nielsen:

Vi handelsskoleelever får banket ind i vores hoveder, at vi skal forholde os til fakta. Vi vil så her prøve at rejse nogle få:

Fakta er at rigtigt mange unge slet ikke får en uddannelse – her er NI 1 et godt tilbud, når det kan være svært at komme videre efter GU.  Vi har et kæmpe efterslæb i Grønland i relation til det generelle uddannelsesniveau – det kan siges meget kort ved at lukke NI 1 bliver dette gab ikke mindre.

Mange af os har været ude at arbejde eller rejse et par år efter GU, enten pga. skoletræthed eller andre årsager – hvor skal vi nu gå hen?

Vi er en del studerende som mangler matematik B eller engelsk A for at kunne læse videre – hvor skal vi gå hen?

Nick Nielsen er åbenbart opsat på at tvinge os unge ud i en virkelighed der ikke eksisterer, ved at skabe et system hvor vi unge skal passe ind i systemet og ikke omvendt hvor systemet passer til os og vores virkelighed.

Det er ikke nogen skovtur at gå på NI 1 der kræves meget af os fra første dag og vi oplever for første gang i vores skoleliv at der er sammenhæng mellem handlinger og konsekvens. En erfaring der styrker os fremadrettet hvad enten målet er et job i finanssektoren eller en AU uddannelse og måske en universitetsuddannelse.

Det kan godt være, at NI 1 er en omvej, når vi taler videreuddannelse – men tænk på alle dem der gennem 10 – 11 år, og det er mere end 200, er kommet videre og som i dag har gode uddannelser og gode jobs til gavn for det grønlandske samfund – uden NI 1 var de måske strandet i et job som ufaglærte, hvis de overhovedet kan få job!

Allerede i dag er der mange der ikke bruger deres GU eksamen til noget som helst og uden NI 1 vil dette tal bare stige – er det den udvikling samfundet ønsker og gider vi betale for det?

Har samfundet brug for unge med kompetencer indenfor matematik, sprog, økonomi, afsætning, international økonomi og innovation? – så hold fingrene fra NI 1.

Slutteligt opfordrer elevrådet, på vegne af eleverne på Handelsskolen i Nuuk, Nick Nielsen til at rette sit fokus på uddannelse og overlade de øvrige områder i hans ressort til andre. På den måde ville der være mere fokus på uddannelse, som eleverne betragter som ualmindeligt vigtigt.