Vellyd i lange baner

Der var på den pæne side af 100 mennesker, der havde valgt at bruge deres lørdag aften i ualmindeligt godt jazz-selskab. Det var Jan Harbecks Quartet, der stod for underholdningen, og det var helt fremragende fra første til sidste nummer.
Skrevet af Peter Troelsen
24. september 2012 08:30

Sammen med trommeslageren Martin Andersen, pianisten Søren Christiansen og bassisten Eske Nørelykke fyldte saxofonvirtuosen Jan Harbeck den lille sal i Katuaq med vellyd, og det i helt akustisk form. Den manglende elektriske forstærkning gav tilhørerne en stor oplevelse, da lyden fra de enkelte instrumenter flød sammen på en helt unik måde. Der var plads til soli fra musikerne, og oven over det hele strålede Jan Harbecks kælne tenorsax.

Fredag og lørdag har lokale musikere haft mulighed for at spile sammen med de fire drevne jazzmusikere, og det var der mange der havde takket ja til. En inspirerende gang samspil gav nye tanker og ideer til både kvartetten, og de mange der havde valgt at gå til workshop.

-Musikken får endnu et lag, når vi får lov til at arbejde sammen med musikalske talenter. Jeg håber, de har nydt det lige så meget som jeg har, og jeg har også fået megen ny inspiration i løbet af de to dages workshop. En helt suveræn måde at lade op til koncerten på, fastslår Jan Harbeck overfor knr.gl.

Repertoiret bestod af gamle jazzstandards af bl.a. Duke Ellington, Cole Porter, Benny Goodmann og Sidney Bechet, alt sammen trukket trekvart århundrede frem i tiden og serveret med både talent, nærvær og nerve af et hold velsammenspillede musikere. Et velopdragent og jazzkyndigt publikum forstod at nyde oplevelsen, og det var svært for musikerne at få lov at gå hjem efter koncerten.

-Det har været en fantastisk oplevelse at spille her i Grønland. Vi nyder at spille sammen, og når der er så fin respons fra tilhørerne, som der har været i aften, så er det en fornøjelse at være musiker. Vi fik spillet nogle af numrene fra vores to plader, og samtidigt fik vi også en oplevelse med hjem fra turen her til Nuuk. Jeg kommer gerne tilbage igen, da både byen, naturen og de mennesker, vi har mødt, har været helt unikt, forklarer Jan Harbeck.