Vejrinteresserede isbjørne

Da to teknikere fra DMI var i det allernordligste Grønland for at sætte en ny vejrstation op fik de besøg af en flok meget interesserede isbjørne, som også gerne ville deltage. Det skriver dmi.dk.
28. august 2009 17:14

Det var teknikerne Thomas Nedergaard og Michael Heeris, som var igang med at installere en ny vejrstation for DMI ved Kap Morris Jesup, da isbjørnene blandede sig. Thomas fortæller om mødet sådan her:

- Om natten var det som om, der var lyde udenfor som ikke kunne være forsaget af vinden. Jeg sætter mig op, kigger ud af det lille vindue der er i hytten, og to meter fra hytten står en isbjørn med to unger og stirrer på mig. Vi finder isbjørneskræmmeren og kameraerne frem og tager billeder, mens isbjørnene undersøger vejrstationen, der ligger udenfor hytten.

Næste dag var det koldt, blæsende og med nedsat sigt. Hen på eftermiddagen hører jeg en sten blive vendt i elven tæt på, og kan i tågen svagt se en isbjørn gå hen imod os. Lidt efter kom to isbjørne mere frem i tågen.

De var meget interesseret i os, og gik forbi os med en afstand på ca. 30-40 meter. Vi valgte at vente med frokosten til de var kommet længere væk. Slutter Thomas Nedergaard fra DMi.

De to DMI teknikere er nu sikkert tilbage i Danmark efter at have installeret vejrstationen. Om isbjørnen så fortsat holder et vågent øje med vejrstationen melder historien ikke noget om.