Air Greenland: Vejret driller juletrafikken

Air Greenland har travlt i dagene frem mod jul, og juletrafikken er blevet forstyrret af ustadigt vejr med forsinkede passagerer til følge. Og det ustadige vejr ser ud til at fortsætte.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
19. december 2018 14:20

Der hviler et ekstra stort pres på Air Greenland i disse dage, hvor selskabet spiller en nøglerolle i mange menneskers juleforberedelser.

I perioden 16. til 22. december flyver selskabet hver dag, og transporterer dagligt over 1000 passagerer internt i Grønland, og mellem Grønland og Danmark. Mange af dem skal frem til deres familie eller hjemstavn for at fejre julen.

Vejrudsigten melder om ustadigt vejr, og vejret har allerede påvirket nogle flyvninger. Det oplyser Katrine Nathanielsen fra Air Greenland:

 - Gårsdagens passagerer til Nuuk er kommet frem i dag, hvorimod passagerer fra Danmark til Narsarsuaq fra i går endnu ikke er nået frem, skriver Nathanielsen i en mail til KNR.

Storm med kurs mod Sydgrønland

Hun fortæller, at vejret fortsat kan volde problemer, da der er en storm på vej i Sydgrønland, hvor vinden allerede vil tiltage i dag. 

Derudover kom passagerer, der skulle til Narsarsuaq fra Nuuk tirsdag, desværre heller ikke frem grundet teknikproblemer på en Dash 8. 

- Flyet er klarmeldt her til formiddag, men det betyder, at Airbussen i dag forsinkes for at få dagens passagerer med, skriver Katrine Nathanielsen.

De næste par dage vil Air Greenland holde skarpt øje med vejret, og som vanligt er der ikke planlagt flyvninger den 23. december for at denne dag kan tages i brug, hvis alle ikke er nået frem den 22. december.