Vejret drillede første sommerflyvning

Der var godt med gæster til Air Greenlands første af tre sommerflyvninger til Aalborg, men stormen efterlod 150 personer strandet i Nuuk og Kangerlussuaq.
29. juni 2014 15:45

Der var næsten udsolgt på Air Greenlands første sommerflyvning til Aalborg og der var både flag og kage bord, da flyveren skulle retur fra Aalborg i dag. Desværre nåede omkring 150 passagerer ikke frem til Danmarksflyveren, der var nødt til at afgå 10 minutter, inden den første flyver fra Nuuk landede.

- Vi arbejder på at skaffe en ny flyver til dem så hurtigt som muligt, men det er højsæson alle steder, så det er svært at finde en flyver med passende kvalifikationer, siger Christian Kjeldsen, der er kommercieldirektør i Air Greenland.

På den positive side kan han til gengæld fortælle, at ruten til Aalborg er en succes med fint salg. Der er kun planlagt tre afgange i løbet af sommeren, men dem er der blevet taget godt imod. 85 procent af billetterne var blevet købt til den første tur.

Christian Kjeldsen fortæller, at Aalborg Lufthavn og Arctic Business Network længe har ønsket en rute mellem Grønland og Aalborg til gavn for blandt andet de mange grønlændere i Aalborg.

Tidligere analyser har dog vist, at der på et år kun er 5000 mennesker, som er interesserede i at bruge den rute, hvilket ikke er nok til at drive en fast kommerciel rute.

Til gengæld er Air Greenland nået frem til en model med tre flyvninger i løbet af sommeren mellem Kangerlussuaq og Aalborg.