Vejen til turisterne går gennem agent

Grønland var med for første gang på rejsemessen ITB. På messen i Berlin var der 26 haller, hvor 187 lande havde stande i et forsøg på at brande lige præcis deres land.
Skrevet af Jette Andersen
13. marts 2012 15:26

Visit Greenland har for første gang haft sin egen stand på verdens største rejsemesse, ITB i Berlin. Det betyder at Grønland har fået ekstra meget opmærksomhed. Hvilket turismeselskabet håber, munder ud i flere turister.

Visit Greenland var i Adventure-hallen, sammen med Grønlands Rejsebureau, Icelandic Moutainguides og Tasermiut South Greenland Expeditions, som alle sælger rejser til Grønland.

Lykke Geisler Yakaboylu arbejder på Visit Greenlands kontor i Danmark som relationsmanager. Det betyder, at hun står for al ekstern netværk. I de dage, hun stod ved standen, onsdag til fredag i sidste uge, havde hun primært kontakt med agenter, da det først var i weekenden, der var åbent for private mennesker.

- De her agenter, vi har fat i, det er dem, der skal ud og have fat i turisterne. Men man er nødt til at gå via en agent eller et turistbureau, for at få fat i de turister, siger hun.

Og formålet med at være på rejsemessen for Visit Greenland, har selvfølgelig været at få flere turister til landet. Og til messen, hvor selskabet møder hele turistbrancen, er der rigtig gode muligheder for at brande Grønland, som et turistland, lyder det.

Men rejsemessen er en af de få messer, som Visit Greenland tager med på, siger Lykke Geisler Yakaboylu.

- For ellers så går vi meget mere direkte ud til de agenter, som vi synes er interessante, fremfor at være på en messe.

Udover rejsemessen ITB i Berlin, plejer Visit Greenland at være med på krydstogtsmessen, som Malik Milfeldt er til lige nu i Miami og Vestnorden Travel Mart, som de selv er vært for hvert fjerde år. Næste gang bliver næste år.