Vederlag til handicappede reguleres for første gang siden 2005

Beskæftigelsesvederlaget for personer med handicap, der er i særlig beskæftigelse på dagcentre, væresteder, beskyttede værksteder eller på beskyttede arbejdspladser, er ikke blevet reguleret siden 2005.

Det bliver der nu ændret på. Vederlaget stiger og det sikres, at vederlaget fremadrettet bliver reguleret årligt ligesom andre offentlige ydelser.

Det meddeler Selvstyret torsdag i en pressemeddelelse.

Beløbet har siden 2005 været på 15 kr. pr. time og er ikke løbende blevet reguleret.

Ifm. ikrafttrædelsen af den nye handicaplov, vil beskæftigelsesvederlaget fremover blive fastsat til 25 % af SIKs mindsteløn for timelønnede. Det vil betyde, at beskæftigelsesvederlaget stiger samt løbende reguleres. Konkret forhøjes vederlaget til 24,02 kr. pr. time fra 1. januar 2020 og stiger igen d. 1. april 2020 til 24,57 kr. pr. time.

- Jeg er rigtig glad for, at Naalakkersuisut nu har kunnet imødekomme de mange opfordringer til forbedringer, som personer med handicap er kommet med i årenes løb. Beskæftigelsesvederlaget skal ikke ses som en løn, men som et supplement til deres førtidspension og en tilskyndelse til at indgå i et socialt fællesskab, som et arbejde også kan være, udtaler Naalakkersuisoq Martha Abelsen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt