Vederlag til handicappede reguleres for første gang siden 2005

Beskæftigelsesvederlaget for personer med handicap, der er i særlig beskæftigelse på dagcentre, væresteder, beskyttede værksteder eller på beskyttede arbejdspladser, er ikke blevet reguleret siden 2005.
Skrevet af Karsten Sommer
29. november 2019 19:22
Versionist Mads Lynge

Det bliver der nu ændret på. Vederlaget stiger og det sikres, at vederlaget fremadrettet bliver reguleret årligt ligesom andre offentlige ydelser.

Det meddeler Selvstyret torsdag i en pressemeddelelse.

Beløbet har siden 2005 været på 15 kr. pr. time og er ikke løbende blevet reguleret.

Ifm. ikrafttrædelsen af den nye handicaplov, vil beskæftigelsesvederlaget fremover blive fastsat til 25 % af SIKs mindsteløn for timelønnede. Det vil betyde, at beskæftigelsesvederlaget stiger samt løbende reguleres. Konkret forhøjes vederlaget til 24,02 kr. pr. time fra 1. januar 2020 og stiger igen d. 1. april 2020 til 24,57 kr. pr. time.

- Jeg er rigtig glad for, at Naalakkersuisut nu har kunnet imødekomme de mange opfordringer til forbedringer, som personer med handicap er kommet med i årenes løb. Beskæftigelsesvederlaget skal ikke ses som en løn, men som et supplement til deres førtidspension og en tilskyndelse til at indgå i et socialt fællesskab, som et arbejde også kan være, udtaler Naalakkersuisoq Martha Abelsen.