Vakant-penge svarer til 17 nye lejligheder

Selvstyret brugte sidste år i alt 35,5 millioner kroner på midlertidig indkvartering af personale. Det svarer til byggeri af 17 nye lejligheder.
04. februar 2010 15:38

Sidste år brugte Selvstyret, hvad der svarer til byggeri af 17 nye boliger, på at indkvartere personale i midlertidige boliger. Udgiften til prævakant- og vakantboliger løb tilsammen op i 35,5 millioner kroner i 2009 viser en endelig opgørelse fra Økonomi- og Personalestyrelsen. Byggeri af en ny lejlighed koster cirka 2 millioner kroner oplyser kilder i Kommuneqarfik Sermersooq.

Altså kunne man have bygget 17 nye lejligheder for den sum penge, som Selvstyret sidste år brugte på at indkvartere medarbejdere i midlertidige boliger.

Netop byggeri af nye boliger står højt på ønskelisten hos de folk, KNR mødte på gaden i Nuuk torsdag eftermiddag: - Jeg kan ikke acceptere, at man har brugt så mange penge. Dem burde man have brugt på boliger til de hjemløse, siger Paulus Danielsen.

Hans Ole Petersen følger trop: - Det er for dårligt. Det havde været bedre, hvis man havde brugt pengene på de hjemløse. For eksempel til at bygge et hus.

Elisabeth Fleischer Høj kalder det for ”helt absurd at bruge så mange penge” på at indkvartere folk i prævakant- og vakantboliger. Også hun mener at pengene havde været bedre brugt på at blive omsat til mursten: - Så de unge, som har stået på venteliste til en bolig i mange år, kan få en lejlighed at flytte ind i.

Heller ikke Kristine Hansen bryder sig om, at Selvstyret har brugt 35,5 millioner kroner på folk, som ikke betaler for at bo i Grønland: - Jeg synes dog heller ikke, det er okay, hvis de skulle betale det fulde beløb. Men noget af beløbet kunne folk godt være med til at betale, siger hun.