Vaccinationer påbegyndt i Nunavut

Vaccinationen imod Coronavirussen begynder i denne uge i Nunavut, da territoriet nu har modtaget de Moderna vacciner den gerne ville have.
I næste uge vil der også blive vaccineret i Arviat, Cambridge Bay, Igloolik og Gjoa Haven. Hvis alt går som planlagt vil 75% af alle Nunavuts indbyggere være blevet vaccineret inden slutningen af marts. Foto © : Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
08. januar 2021 16:23

Nunavut ventede på Moderna vaccinen. Den er lettere at transportere og opbevare, fordi den ikke behøver meget lave frostgrader.

I alt er der ankommet 6000 vacciner. Men det er kun 3000, der vil blive bruges til at begynde med, da de andre 3000 bliver sat til side til senere vaccinationer. Hver person skal nemlig have to doser.

Der begyndes på alderdomshjemmet i Iqaluit. Folk på alderdomshjem er en prioritetsgruppe i Canada og især i Nunavut, hvor man vil passe på de ældre, skriver CBC.ca.

Nunavut er sluppet forholdsvist godt igennem Corona krisen indtil nu. I november og december var der omkring 265 smittede for det meste i Rankin Inlet og Arviat, bygder på vestkysten ad Hudson Bugten.  Men det er nu under kontrol.

LÆS OGSÅ Naggueqatigiit inuit Canadami akiuussutissamik kapitinnissamut salliutinneqassasut

I alt er fem personer fra Nunavut døde. De fire døde på hospitaler sydpå, Heriblandt en ung kvinde fra Sanikiluaq som var sendt sydpå for at føde; hun døde, men hendes baby er ved godt helbred og overlevede.

I næste uge vil der også blive vaccineret i Arviat, Cambridge Bay, Igloolik og Gjoa Haven. Hvis alt går som planlagt vil 75% af alle Nunavuts indbyggere være blevet vaccineret inden slutningen af marts.

Nunavut kan være stolte over, hvor godt de har håndteret krisen i sammenligning med Montreal, hvor der nu bliver nu talt om udgangsforbud.