To værnepligtige tiltalt for grov voldtægt

To danske unge mænd stod i går tiltalt ved Kredsretten i Nuuk for grov voldtægt mod en grønlandsk kvinde i juli sidste år. Retssagen fortsætter i dag.
Skrevet af Karsten Sommer
19. april 2012 08:49

Ifølge Ekstra Bladet var de to mænd dengang værnepligtige på Kongeskibet Dannebrog, der under regentparrets traditionelle sommertogt søndag den 17. juli lagde til kaj i Nuuk.

Om aftenen havde de to værnepligtige landlov, og gik på værtshus i Nuuk, hvor de mødte en grønlandske kvinde, som de ifølge anklageskriftet sent om aftenen hev hen bag ved en container i nærheden.

Her fik kvinden revet bukser og trusser af, skriver Ekstrabladet.

Herefter misbrugte begge mænd kvinden groft seksuelt, før de lod hende ligge og løb fra stedet.

Sagens anklager, politifuldmægtig Michael Bo Hansen, oplyser overfor Ekstra Bladet, at de to mænd  er hentet op fra Danmark til retssagen, som fortsætter i dag.

De to tiltalte nægtede sig i går skyldige i voldtægt, men erkendte at have haft sex med kvinden. Det var kvinden frivilligt gået med til, lød det i retten.

I dag fortsætter retsmødet med afhøring af et vidne via videolink fra Danmark.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om 18 måneders anstaltsanbringelse samt erstatning for tort mod kvinden på 70.000 kroner.

Forsvarerne kræver frifindelse til begge mænd, da begge mænd nægter voldtægt, og altså siger, at det var frivilligt fra kvindens side.