To væresteder for børn og unge åbnes

Værestederne åbnes i Qaqortoq og i Tasiusaq. Senere følger flere i andre byer. Neriusaaq-værestederne opbygges i samarbejde mellem Nanu Børn og Kommune Kujalleq.
Skrevet af Najaaraq Egede
25. februar 2011 08:01

Nanu Børn og Kommune Kujalleq underskrev samarbejdsaftale om

værestedet Neriusaaq i Qaqortoq. Nyt værested i Tasiusaq åbner også i dag.

I går formiddag underskrev Borgmester for Kommune Kujalleq Simon Simonsen og Formand for Nanu Børn Krissie Berthelsen Winberg en 5-årig samarbejdsaftale om værestedet Neriusaaq i Qaqortoq, der åbner i april. I dag indvies samtidig det første Nanu Børn ”Lys i Mørket”-værested i Tasiusaq.

Neriusaaq indrettes i den centralt beliggende gamle boghandel midt i Qaqortoq.

Neriusaaq er et tilbud til børn og unge, som savner meningsfulde aktiviteter uden for skoletiden, og/eller har behov for et trygt sted at være.

-Vi ønsker at skabe en positiv kontakt mellem børnene og voksne rollemodeller. Tilbuddet er dog også målrettet familier, og kan på den måde bidrage til at styrke familiesammenhold og -netværk. Der vil blive iværksat projekter, i huset, der skal fremme disse formål og alle med fokus på ”det gode børneliv” og børns trivsel, siger Krissie Winberg

Nanu Børns landsindsamling og gallashow fra sidste år, og støtte fra mange privatpersoner og firmaer, har gjort det muligt at åbne værestederne.

Næste mål for Nanu Børn er at indgå endnu en aftale med Kommune Kujalleq om et værested i Narsaq. Lokalerne er endnu ikke fundet.

Værestederne skal så vidt muligt have åbent fra 08.00 til 22.00 på hverdage. I weekenden holdes der åbent til kl. 01.00 og ved lønudbetalingsweekender og ved øvrige arrangementer arrangeres overnatningsmuligheder i huset.