Værdifuld værtskab

Det vil have enorm betydning for idrætslivet i Grønland, hvis Nuuk vinder værtskabet for Arctic Winter Games i 2016.Det vurderer Kim Godtfredsen, som er leder i Grønlands Skoleidræt.
Skrevet af Mads Ullerup
10. februar 2012 09:07

Arctic Winter Games på hjemmebane kan højne interessen for idrætten i Grønland.

- Sådan et stort arrangement er noget af det bedste, der kan ske. Det kommer til at løfte børnenes interesse for at dyrke endnu mere idræt, så det er jo bare fantastisk, siger Kim Godtfredsen.

Udmeldingen kommer efter, at Kommuneqarfik Sermersooq og Selvstyret i sidste uge sendte deres officielle ansøgning til den internationale komité for Arctic Winter Games.

Selvom værtskabet for 2016 endnu ikke er i hus, så tillader Kim Godtfredsen sig allerede at have ambitioner på vegne af de unge grønlændere, der om fire år i givet fald kan repræsentere Grønland.

- Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil vinde medaljer og at vi gerne vil have flere børn til at dyrke idræt, så det kan blive et kæmpe potentiale og give et kæmpe løft til Grønland om fire år, siger Kim Godtfredsen.

Hvis Grønland vinder værtskabet, så har Kommuneqarfik Sermersooq og Selvstyret aftalt, at dele udgifterne 50/50 mellem sig.

Ansøgerne regner med at værtskabet vil tiltrække omkring 2000 deltagere, og prisen vil løbe op i omkring 48 millioner kroner.