Våbenhvile er brudt i Yemen

Våbenhvilen mellem Houthi-oprørerne og regeringsstyrkerne varede meget kort tid i Yemen, hvor nye kampe er i gang.
Nye kampe rystede søndag havnebyen Hodeida i Yemen. Foto © : Rod Waddington / flickr / Creative Commons (CC BY-SA 2.0)
Skrevet af Ritzau
16. december 2018 13:36

Nye kampe rystede søndag havnebyen Hodeida i Yemen, efter at mindst 29 var blevet dræbt under kampe i byens forstæder. Det oplyser kilder i de regeringstro styrker til AFP.

- 22 af de dræbte var fra Houthi-oprørsbevægelsen, siger kilderne. Ingen uafhængige kilder kan dog bekræfte oplysningerne.

Både regeringsstyrkerne og oprørerne beskylder modparten for at have brudt en våbenhvileaftale, som er forhandlet på plads i Sverige med FN som mægler.

LÆS OGSÅ 85.000 børn kan være døde af sult i Yemen

I øjeblikket er det houthi-oprørerne, der kontrollerer havnebyen, som er en central forsyningskanal for Yemens 30 millioner indbyggere

Aftalen i Stockholm blev betegnet som overordentlig betydningsfuld for den humanitære indsats i Yemen, men allerede få timer efter den var indgået kom de første meldinger om nye sammenstød.

Over 70 procent af fødevarehjælpen til den nødstedte befolkning i Yemen er tidligere blevet modtaget i Hodeida, som har været livsnerven for millioner af mennesker. Ifølge FN er 14 millioner mennesker i fare for at sulte, medmindre en effektiv hjælpeindsats indledes nu.