Uvejr forsinker svar på coronaprøver

Flyet med coronaprøver kunne ikke komme af sted fredag, og så har politiet oplevet mange husspektakler i hele landet.
Politimester Bjørn Tegner Bay kunne fortælle, at der siden fredag eftermiddag klokken 16 har været 23 husspektakler i Grønland, hvoraf 6 af dem har været i Nuuk. Foto © : KNR
Skrevet af Bikki P. Kleist
28. marts 2020 15:05

Nuuk har været ramt af storm og uvejr, så flyet med coronaprøver kunne ikke lette i går, og det betyder, at der ikke er kommet svar på nye prøver.

Dermed er det altså uvist, om der er flere smittede med coronavirus end tidligere.

Landslæge Henrik L. Hansen fortæller dog, at flyet, som sender coronaprøver til Danmark, er kommet på vingerne i dag, og det betyder, at der vil komme svar på prøverne i morgen, søndag.

Landslægen kunne dog på dagens pressemøde fortælle, at ingen af de smittede er indlagt på hospitalet.

Mange husspektakler

Under normale omstændigheder er fredag en aften, hvor politiet har travlt. Og det har ikke ændret sig efter myndighedernes mange retningslinjer, anbefalinger og forbud.

Politimester Bjørn Tegner Bay kunne fortælle, at der siden fredag eftermiddag klokken 16 har været 23 husspektakler i Grønland, hvoraf 6 af dem har været i Nuuk.

- Dem i Nuuk er en indikation på, at der holdes fester på samme niveau som før coronaen, og jeg vil anbefale, at man tænker sig om, før man åbner den første øl, siger politimester Bjørn Tegner Bay.

De fleste af dem er i forbindelse med fester, eller hvor alkohol er involveret.

Politimesteren fortæller, at det ligger på samme niveau som før coronakrisen, og Bjørn Tegner Bay beder det lille mindretal i befolkningen om at tænke sig om, før den første øl bliver åbnet.