Utraditionelt valg af topchef

Det er hverken en lang uddannelse, erfaring fra Selvstyret eller nogen erfaring med ledelse fra en stor stilling, der ligger til grund for valget af Carsten Frank Hansen.
30. august 2013 13:10

Carsten Frank Hansen skal fra 1. oktober varetage en af de vigtigste stillinger i Grønland. Nemlig den som departementschef for Finanser og Indenrigsanliggender.

Men hvem er han og hvilke kvalifikationer er det der ligger til grund for valget af ham.

I en pressemeddelelse fra Selvstyret står der som det første, at han er født og opvokset i Grønland, ligesom man også kan læse, at han har tiltrådt fra en stilling som Direktør i Greentop Greenland.

Alligevel må valget af Carsten Frank Hansen betragtes som lettere uortodokst.

Når der tidligere er blevet ansat en departementschef til det vigtige finansområde er der blevet lagt vægt på både en høj uddannelse, ofte som økonom, og erfaring og kendskab til den organisationen man skal lede.

Det er dog nogle andre kvalifikationer, der har gjort sig gældende i valget af Carsten Frank Hansen.

Han er ny i forhold til selvstyret og offentlig administration, og han er uddannet inden for banksektoren og har således ikke gennemført nogen akademisk uddannelse.

Den kommende departementschef kommer lige fra en direktørstilling i selskabet Greentop Greenland. Et selskab hvor han var den eneste ansatte.

Radioavisen talte med bestyrelsesformand i Greentop Greenland, Ole Rud og spurgte om virksomheden havde været glad for samarbejdet med Carsten Frank Hansen.

- Ingen kommentar, lød svaret prompte fra Ole Rud, der ikke ønskede at uddybe det ejendommelige svar.

Tidligere har den nye chef for finanser arbejdet som afdelingsdirektør for Danske Andelskassers Banks afdeling i Odense.

Banken oplyser, at han her havde omkring  ansatte under sig og stod for det salgsmæssige og for at få filialen til at fungere. Det overordnede er der en regionsdirektør, der tager sig af.

Carsten Frank Hansen overtager stillingen fra Jan H. Lynge Pedersen, der som bekendt blev fyret og sendt på vej med et par millioner i lommen. Jan H. Lynge Pedersen er uddannet Cand. Merc, mens forgængeren Peter Beck havde en uddannelse i nationaløkonomi bag sig.