Utilfredshed med dansk julemand

Nuuk Tourism er ikke begejstret for en dansk julemand, der certificerer andre julemænd i deres navn.
Skrevet af mlk
24. november 2010 10:05

Historien starter tilbage i 2006, da den grønlandske julemand bliver pillet af finansloven og fonden Santa Claus of Greenland Foundation lukket.

Men den danske julemand, Ole Lundsgaard, som siden starten af 90’erne havde været inddraget i fondens arbejde med at certificere julemænd, syntes det var synd at stoppe helt.

- Jeg blev bare ved med at autorisere. Heldigvis har jeg et helt skab fyldt med de der diplomer og mærker. Der blev lavet så mange så mange så mange, forklarer han.

- Jeg har altid haft en dialog med julemanden fra Finland, der hårdnakket påstår, at julemanden er fra Finland. Det var grunden til, at jeg blev ved. Og så brænder mit hjerte for Grønland, siger Ole Lundsgaard.

Men direktøren for Nuuk Tourism Therese Kreutzmann er ikke ubetinget begejstret for Ole Lundsgaards arbejde.

Turistselskabet overtog nemlig formelt Santa Claus of Greenland Foundations aktiviteter, da fonden blev nedlagt.

- Jeg synes det er uheldigt. Når man opløser en fond, så burde han vise, at man ikke bare kan fortsætte aktiviteterne, siger Therese Kreutzmann.

Nuuk Tourism arbejder netop nu på at optrappe aktiviteterne i Santa Claus of Greenland – både i Grønland i julemåneden og i udlandet for at brande den grønlandske julemand. Og Therese Kreutzmann erkender da også, at Ole Lundsgaards arbejde har en værdi.

- Tanken i sig selv er ikke så dum, og den hænger også sammen med de planer, vi har fremover. Men jeg synes bare, det er noget, man er nødt til at koordinere med dem, der sidder i Grønland og arbejder med det, siger hun.

Nuuk Tourism vil nu kontakte Ole Lundsgaard for måske at etablere et samarbejde med ham.