Utilfredse med Air Greenland

Helikoptertrafikken i Diskobugten har på det seneste været ramt af en række tekniske problemer, der har ført til strandede passagerer på vej til og fra Qeqertarsuaq og Qasigiannguit.
28. november 2013 02:26

Samtidig mener flere passagererne, at informationen omkring de aflyste flyvninger har været mangelfuld. Eller rettere passagererne har i flere tilfældede ikke fået noget at vide, siger to af berørte passsagerer, der var på vej til til Qeqertarsuaq ,Andreas Christiansen og Mads Pavia Broberg. De mener, at de rejsende har krav på klar besked fra Air Greenland, når der aflyses flyvninger.

Samtidig oplevede Andreas Christiansen udover forsinkelser, at en Bell 212 -helikopter fløj med åben tank efter en påfyldning i Aasiaat.

- Det siges, at man blev nødt til at tape tanken og flyve videre fra Qeqertarsuaq til Ilulissat, skriver han i en mail.

Han forslår at Air Greenland bruger AS 350, der er en lille helikopter med plads til 4 til 6 passagerer, eller simpelthen leje godkendte store både fra Ilulissat til at få passagerne frem.

Mads Pavia Broberg forsøgte i 10 dage at komme til Qeqertarsuaq. Først blev hans fly aflyst i tre dage i Nuuk og da han kom til Ilulissat, strandede han i 7 dage.

Fra Air Greenland lyder kommentaren kort og godt, at årsagen til aflysningerne har været tekniske problemer med Bell 212-helikopteren i området. .

- Men NU er problemerne heldigvis løst, og alle passagerer skulle gerne nå frem i morgen, nogen er allerede sendt af sted i dag med en lejet båd, andre kommer med helikopteren, der flyver ekstra ture i morgen, oplyser kommunikationschef hos Air Greenland.Pia Christensen Bang. Hun beklager på selskabets vegne meget de gener, de rejsende har været udsat for. Men Air Greenland har ikke haft ledig helikopterkapacitet til at sætte ind.